Föreläsning

Missade du föreläsningen 10 mars? Det finns möjlighet att se en variant av den via denna länk: http://www.ur.se/Produkter/188193-UR-Samtiden-Elevhalsa-En-lajk-fran-vuxenvarlden

Föreläsning 10 mars 2015

FFF Furulidsskolans Föräldraförening och VTFF Vallda Toråsskolans Föräldraförening anordnar en kväll för dig som är förälder i Vallda. Det handlar om trygghet. Trygghet i skolan och på fritiden. Furulidsskolans berörda pedagoger kommer närvara och denna kväll är startskottet för skolans fortsatta arbete inom området. Detta arbete kommer naturligtvis även innefatta eleverna.

Kvällen kommer att erbjuda föreläsningar men också möjligheten att träffa skolledningen från Torås och Furulid, Kungsbacka Fritid och Polisen som jobbar med unga i Kungsbacka. Det kommer finnas möjlighet att köpa enklare mat och fika.

Anmälan: Inträde 50 kr. Maila din anmälan till respektive föräldraförening:

Furulid: kontakt@furulidsff.se,  Torås: kontakt@vtff.se

OBS! Begränsat antal platser.

Program:
17.00 Dörrarna öppnas på Toråsskolan
17.00 – 18.00 Registrering, mingel och möjlighet att köpa något ätbart
18.00 – 18.15 VTFF och FFF hälsar välkomna Kort presentation om Torås arbete kring trygghet med Anna Boije, konsult inom kommunikation och konflikthantering samt Furulids fortsatta arbete inom ämnet med Sabina Lindahl, skolsköterska.
18.15 – 18.45 Staffan Lingstedt, polisinspektör i Kungsbacka. Om unga och droger.
18.45 – 19.00 Bensträckare
19.00 – 20.00 Christina Stielli “Ett liv – två världar. Om barns och ungas liv på nätet”
20.00 – 20.30 Paus, mingel och frågestund
20.30 – 21.00 Christina Stielli, fortsättning
21.00 – 21.30 Mingel, frågestund och avslut

Mer om föreläsarna:

Christina Stielli “Ett liv – två världar.

Om barns och ungas liv på nätet” Internet är inte en egen värld, det är en betydande del av våra barns liv. På nätet finner våra barn nya vänner, lär känna nya kulturer, hittar kanske kärleken eller deltar i en protestgrupp mot djurförsök. Nätet ger fantastiska möjligheter, men precis som i “verkliga livet” kräver goda relationer respekt och eftertanke.

Föreläsningen tar upp samhällskultur, bekräftelsebehov och fällor, barn och ungas beteende och utveckling, hur det ser ut på de sociala medierna och vad vi kan göra för att vägleda och hjälpa våra barn i fantastiska chattforum, när de laddar hem spännande appar och spelar magiska spel.

Staffan Lingstedt, polisinspektör i Kungsbacka. Om unga och droger
Som polisinspektör ser Staffan hur närvaron av droger ökar bland unga. Hör honom berätta om hur Polisen i Kungsbacka jobbar för att utbilda och förebygga problemen.

Varmt välkomna!